Vişnəli piroq (Cherry cake)


Yüngül, həfif bir vişnəli piroq
Şirin piroq və turşməzə vişnənin ahəngi gözəl dad yaradır. Təbii ki, vişnə əvəzinə siz başqa meyxoş meyvə və ya giləmeyvədən (məsələn morux) istifadə edə bilərsiz)


Vişnəli piroq üçün lazım olan ərzaqlar :
100 qr yumuşaq kərə yağı
0,5 stakan şəkər
2 yumurta
2 dolu yemək qaşığı labne (şəkildə yaşıl rəng qutu)
1 stakan un + 1 paket qabrtma tozu
yarım cimdik duz (unutmayın ki labne azacıq da olsa duzdudur)
1 paket vanilin
1 ovuc tumu təmizlənmiş vişnə

*əgər dondurulmuş vişnədən istifadə etsəz, donmuş halda xəmirə əlavə edin

*vişnənin tumunu təmizləmək üçün xüsusi alətiniz yoxdursa, sizə bir asan fikir verim : ağzı çoz kiçik bir butılka götürün, vişnəni onun ağzına qoyun (butılkanın ağzı o qədər kiçik olmalıdır ki, vişnənin içinə düşməsin), bir çubuk ilə (məsələn taxta şiş çöp) vişnənin bir başından basın, o biri ucundan tumu düşəcək butılkanın içinə))

*keks qabımın diametri 28 cm




Yumuşaq 100 qr yağı  yarım stakan şəkər ilə birlikdə 4-5 dəq çalın yağ ağaranadək.
2 yumurtanı  bir-bir əlavə edin bu məhlula, hər səfərində yaxşıca çalın.



Sonra 2 dolu yemək qaşığı labne pendiri əlavə edin və yenə 1-2 dəq çalın ki, bütün ərzaqlar bir-birinə tam qarışsın.


İndimisə 1 stakan unu və 1 paket qabartma tozunu ələyin içinə qoyun və birbaşa ələyin yağlı-yumurtalı məhlulun içinə. Bundan sonra mikserdən istifadə etmək olmaz, qaşıq ilə qarışdırın.


Halva kimi yaxmalanan xəmir alınmalıdırı. Xəmiri tökün enli keks qabına və qaşığın arxası ilə yayın.


Üstündəm tumu təmizlənmiş vişnələri bol-bol düzün, birazda barmağınızla üstündın basın ki, keks bişən zaman qabaranda, vişnələr yuxarı qalxıb yanmasın.
Və göndərin əvvəldən 160-170 t isidilmiş sobaya.



Keks təxminən 25-30 dəq bişir. Sobadan çıxardıqdan sonra soyumasını gözləyin və təqdim edərkən üstünə şəkər kirşanı səpin.
Bloqda başqa meyvəli kekslərə baxmaq üçün bura basın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder