Çiyələkli piroq ( Strawberry cake )


Effektli görünüşə malik Çiyələkli piroq 


İnstagram səhifəmdə keçirdiyim #bloqer_dostluq lahiyəmin davamı olaraq @duyməciyin_mətbəxi səhifəsinin aparıcısı Nairanın təqdim etdiyi Çiyələkli piroqu sınaqdam keçirməyə qərar verdim. Yumuşaq və dadlı alındı. Ancaq özümdən xırda əlavələr də etdim və son nəticəni sizə, öz oxucularıma təqdim edirəm))


Çiyələkli piroq üçün lazım olan ərzaqlar :
3 yumurta
1 stakan şəkər
50 qr (2 y.q. ) əridilmiş kərə yağı ( mən əritmədim, lap yumuşaq halda qatdım)
0,5 stakan isti su ( qaynar deyil )
2 stakan un
2 çay qaşığı qabartma tozu
1 cimdik duz
qıydığınız qıdır çiyələk:)))

Клубничный пирог
Необходимые ингредиенты :
3 яйца
1 стакан сахара
50 гр ( 2ст.л. ) растопленного сл масла ( я не топила )
0,5 стакана тёплой воды
2 стакана муки
2 ч.л. разрыхлителя
щепотка соли
клубника сколько не жалко))


Dərin qabın içində yumurtaları şəkər ilə 4-5 dəq yaxşıca çalmaq.

В глубокой посуде взбить яйца с сахаром в течении 4-5 мин.


İsti su və ərinmiş yağı da əlavə edib qısa müddət çalın ki, ərzaqalr bir-birinə qarışsın.

Влить тёплую воду и масло. Снова взбить . 


Unu, qabartma tozunu və duzu birbaşa yumurtalı məhlulun üstünə ələyin.

 Просеять сверху муку вместе с разрыхлителем и щепоткой соли.


Qaşıq ilə qarışdırın. Orta qatılıxda xəmir alınmalıdır, nə ayran kimi duru, nə süzmə kimi qatı.

Аккуратно перемешать. Получится масса по консистенции как сметана, не очень тягучая и не очень жидкая.


Mən bu keksi bişirmək üçün enli və divarı alçaq qab götürdüm, diametru 28 sm. Məncə bu qabda keks daha effektli görsənəcəkdir ( və yanılmadım:))) )

Я взяла для этого пирога вот такую широкую круглую посуду с ребристыми краями диаметром 28 см. Раз это клубничный пирог, то надо выбирать такую посуду, чтобы ягоды смотрелись в десерте эффектно. 


Hər zamankı kimi qabı yağlamaq və unlamaq.

Смазать посуду маслом и чуть присыпать мукой.


Xəmiri qaba tökmək və 1-2 hərəkətlə yüngülcə silkələmək ki, xəmirin içindəki hava çıxsın.

Влить тесто в посуду, слегка встряхнуть, чтобы вышел воздух.


Təmizlənmiş çiyələyi xəmirin üstünə səliqəli şəkildə düzün. Üstündən biraz basın ki, keks bişən zaman köpəndə, çiyələklər yuxarı qalxıb yanmasın.

Клубнику очистить от плодоножек и положить сверху пирога. Чуть придавить сверху пальцем, чтобы во время выпечки ягоды поднявшись не подгорели.


Xəmiri əvvəldən 160t isidilmiş sobaya göndərin və 35-40 dəq bişirin.Kkes çox qızarmamalıdır.

Отправляем в предварительно нагретую до 160 градусов духовку и печём 35-40 мин до лёгкого зарумянивания.



Hazır keksi sobadan çıxardıqdan sonra soyumasını gözləyin və üstünə şəkər kirşanı səpin.

Готовый кекс остудить и посыпать сахарной пудрой.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder