Çiyələkli krem


Çox yüngül, həfif bir kremdir. Alışdığımız kərə yağlı və qatılaşdırılmış südlü kremə əvəz edə biləcək başqa krem axtarırsız əgər, bu tərifi sınayın.
Tərkibinə qatılmış çiyələk isə ona xoş ətir, rəng və azacıq meyxoş dad verir.Mən nədənsə bu kremi yaz fəslinə yaraşdırdım, yüngül və az yağlı olduğu üçün.
Bu kremi biskvitin aralarına yaxmaq olar və yaxud, mənim ən çox cevdiyim üsul - artıq qalmış biskviti xırda dilimləyərək krem ilə kiçik porsiyalı qablarda lay-lay yığıb təqdim etmək olar.

Ancaq nəzərə alın ki, krem öz şəklini saxlamır, yəni tort bəzəyi kimi istifadə oluna bilməz.

Воздушный, не приторный крем. Если вы ищете альтернативу крему из сгущёнки и сл. масла, то предлагаю попробовать приготовить этот крем.
Клубничное пюре придаёт крему красивый цвет, аромат и лёгкую кислинку.
Им можно намазать бисквитные коржи или же можно подать в порционных креманках с кусочками бисквитного коржа (я так и делаю, когда остаётся крем и бисквит)))
Но вот декорировать этим кремом торты не получится, крем плохо держит форму.



Çiyələkli krem üçün lazım olan ərzaqlar :
280 qr pendir kremi (şəkildə var)
100 qr kərə yağı
100 qr şəkər kirşanı (məhz kirşan olmalıdır, şəkər tozu ilə əvəz etmək olmaz)
100 qr çiyələk + 1 çay qaşığı şəkər kirşanı
1 damcı qırmızı rıng boyası

Krem düzgün alınsın diyə, bir neçə məsləhətimə dəqiq riayət etmənizi rica edirəm.
1. kərə yağı yumuşaq olmalıdır
2. pendir kremi isə tam əksinə soyuq olmalıdır, yəni onu soyuducudan ən son anda, kremə qatacağınız anda çıxardın.
3. Şəkər kirşanı hazır satılanlardan almağınızı məsləhət görürəm, ev şəraitində üyütdüyümüz şəkər o qədər də narın olmur və kremdə əriməyə bilər.

Çiyələk kremə əzmə halında qatılır. Əzmə əldə etmək üçün onu parçalayıcı alətdə(Blendar) parçalamalısız. Parçalayıcınız yoxdursa, onda əvvəl çıçaq ilə xırdalayın, sonra kartof əzmə aləti ilə əzmə halına salın.

Клубничный крем
Необходимые ингредиенты:
280 гр творожного сыра (есть на картинке)
100 гр мягкого сл. масла
100 гр сахарной пудры
100 гр свежей или замороженной клубники + 1 ч.л. сахарной пудры
капелька пищевого красителя

заметки : 
1. масло должно быть размягчённым.
2. творожный сыр наоборот должен быть очень холодным, достаём его из холодильника в самом конце.
3.пудру на сахарный песок не заменять.


Çiyələkləri təmizləyib, parçalayıcının içinə yığmaq. 1ç.q. şəkər kirşanı tökmək və parçalıyıcını çalışdırmaq.

Клубнику очистить от плодоножек и собрать в чашу блендера. Всыпать сахарную пудру и измельчить до состояния пюре.



Eyni məğzli əzmə alınmalıdır, içində iri ya xırda hissəəciklər qalmamalıdır, sonra onlar ağıza gəldikdə xoş olmayaa bilər.
İstəyə görə bir damcı qırmızı qida boyası əlavə edə bilərsiz.

В полученное пюре при желании можно добавить капельку красного пищевого красителя.


Kasaya yumuşaq yağ və kirşanı qoyub, mikseri çalışdırın.

 В миску положить мягкое сл. масло и пудру.


Yağ ağaranadək çalın.

Взбить на высокой скорости до побеления массы.


Soyuq pendir kremini əlavə edib, yenə mikseri çalışdırın.

Добавить холодный сырный крем.


Tam ərzaqlar bir-birnə qarışanadək çalın. Ancaq artıq zaman da çalmaq olmaz.

И снова взбить до получения одродной массы. Не перебейте !


Gördüyünüz kimi eyni məğzli, buluda bənzər ağ, havalı bir krem alındı. Artıq krem hazırdır, onu bu çür də istifadə etmk olar.

Вот такая однородная пышная светлая масса должна получится в итоге.В принципе крем уже готов, его можно использовать по назначению в таком виде.


Ancaq çiyələkli krem əldə etmək istəyirsizsə, onda öncədən hazırladığımız çiyələk əzməsini də kremə əlavə edirik və 1-2 saniyəlik mikseri çalışdırın ki, ərzaqlar tam bir-birnə qarışsın.

Теперь положите в крем клубничное пюре и на пару секунд включите миксер.



Şəkildə gördüyünz kimi eyni məğzli, havalı bir krem alındı.
Çiyələkli krem olduqca həfifdir, hazır olanda az qalırıq hamısını elə belə yeyib qurtaraq)))
Yuxarıdaa qeyd etdiyim kimi, bu kremi biskvit parçaları ilə layalyıb, kiçik posion qabalrda təqdim etmək olar. Çox effektli görsənir !

Вот такой однородный, приятного светло-красного цвета с ароматом клубники получается крем. Он такой вкусный и одновременно лёгкий, что можно есть его ложками)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder